Hírek

Segíthet a megfelelő póz a teherbeesésben? 

A szex ugyan messze nem csak a gyermekáldáshoz szükséges folyamat, de azok a párok, akik rég próbálkoznak már a családalapítással, mégsem járnak sikerrel, lázasan keresik a megoldásokat, amikkel az esélyeiket növelhetik. Igen, a szex, pontosabban a megfelelő póz kiválasztása is képes növelni az esélyeket, de ennél jóval hatékonyabb eszközök is vannak! 

A témában dr. Angyal Géza szülész – nőgyógyász főorvos van a ratkotunde.hu segítségére. 

Fontos a póz? 

Alapvetően nem igazán. Egy teljesen egészséges, normál termékenységgel rendelkező pár esetében az együttlét a fontos, de hogy az mennyire van pontosan időzítve, vagy mennyire jól megválasztott pózban történik nem sokat számít. 

Azonban ilyen párból sajnos egyre kevesebb van a világon, a régóta családra vágyó pároknak pedig minden segítség jól jön. Mégis, az igazán hatékony eszközök nem az ágyban keresendőek. Elsősorban egy alapos orvosi kivizsgálásra van szükség, mely mind a két leendő szülőt érinti! Mi magunk pedig az egészségünkkel tudunk a legtöbbet tenni a vágyott családért – mondja dr. Angyal Géza a ratkotunde.hu-nak 

Ez nagyon egyszerűnek, sablonosnak tűnik, pedig messze nem olyan könnyű, mint hinnénk. Napjainkban ugyanis a tápanyagellátottsággal komoly gondok vannak, hiszen az élelmiszerek beltartalma is jelentősen lecsökkent, miközben a minket érő környezeti ártalmak egyre több és több tápanyagfelhasználásra ösztönzik a szervezetet. Vagyis a legtöbb, amit mi magunk megtehetünk a sikeres családalapításért a rendszeres mozgás, az egészséges életmód és a megfelelő tápanyagpótlás. Ez vitaminkészítménnyel megoldható, de itt figyelni kell néhány dologra. Mindenképpen komplex készítményt keressünk, melyben a lehető legtöbb anyag szerves, biológiailag aktív formában van jelen. Ez praktikusan -citrát és -glükonát kötéseket jelent. Ezen felül férfiak esetében mindenképpen kifejezetten számukra kialakított készítményt válasszunk. A hölgyek esetében a családalapítás elősegítésére a várandósvitamin lehet ideális, mely képes figyelembe venni az eltérő trimeszterek eltérő igényrendszerét. A felkészülési időszaknak és az első trimeszternek ugyanis azonos az igényrendszere, ettől eltér a második trimeszter tápanyagigénye, és mindezektől eltér a harmadik trimeszter és a szoptatási időszak egységének tápanyagigénye! 

De akkor számít a póz? 

A családalapítási nehézségek esetén a pózzal is lehet egy kicsit növelni a lehetőségeket. Ehhez a klasszikus misszionárius is megfelelő, hiszen a spermiumok a “célállomáshoz” közel jutnak. Ez pedig fontos, hiszen a spermiumok többsége az útja során “eltéved”, vagyis minél közelebb vannak a petesejthez, annál több az esélyük. 

A hátrahajló méh esetén – mely a nők nagyjából negyedét érinti – a misszionárius előnye eltűnik. De számukra is és minden családra vágyó nőnek előnyös lehet a “kutya” póz, főleg, ha a felsőtestet is leengedjük. Ebben az esetben a gravitáció is a segítségünkre lesz. Minden esetben fontos, hogy az aktus után a nő maradjon fekve, hogy a gravitáció ne ellene dolgozzon. A “gyertyaállás” szükségtelen, az együttlétet pedig élvezzük, ne egy szükséges, ütemezett folyamat legyen, mert ez biztosan nem segíti elő a családalapítást! 

Scheftsik TamásSegíthet a megfelelő póz a teherbeesésben? 

Related Posts