Hírek

Tények és tévhitek a péniszről 

Ha a férfiakat arról kérdezzük, melyik am legfontosabb szervük, szinte egyik sem válaszolja azt, hogy a szíve, vagy éppen az agya, veséje, lépe, mája. Minden esetben a “koronaékszerek” kerülnek ilyenkor előtérbe, ez pedig kissé ellentmondásos. Hiszen, ha tényleg ez a legfontosabb szervük, akkor sokkal többet is tehetnének az egészségéért, és többet is tudhatnának róla. 

A témában Ratkó Tünde termékenységi szakember, szülésznő van a segítségünkre 

A pénisz egy izom? 

Az elképzelés abból táplálkozik, hogy a pénisz merev állapotban igen kemény. Ennek ellenére nem izomról van szó! A péniszt barlangos testek – és más képletek – építik fel. Amikor vér áramlik bele, a testek megtelnek, keménnyé válnak, ez adja a merevedést, nem pedig közvetlen izommunka 

Ennek megfelelően nem nagyobbítható sem a mérete sem a körfogata “edzéssel”. Ennek egyetlen módja a műtét, de az esetek túlnyomó többségében felesleges. A női hüvely átlagosan 12-14 cm hosszú, egy átlagos pénisz erektált mérete pedig 13-15 cm – vagyis éppen tökéletesen passzol. A túl nagy méret könnyen okoz akár komoly fájdalmat is, ráadásul a nők kevés kivételtől eltekintve tökéletesen elégedettek a párjuk méreteivel. 

Az ejakulátum mennyisége 

Bár a felnőttfilmek sokszor azt sugallják, hogy akkor igazán férfias a férfi, ha az ejakulátum mennyisége hatalmas, ez nincsen így. A test normál működése mellett az ejakulátum átlagos mennyisége egy kávéskanálnyi. Ráadásul, bár ez a tévhit is nagyon erősen tartja magát, az ejakulátum, vagyis az ondó mennyisége nem mutatja a férfi termékenységét! 

A termékenység mértéke az ondóban jelen lévő spermiumok mennyiségétől függ – ez a teljes ondófolyadék csupán néhány százalékát adja, ráadásul az ejakulátum nem változik akkor, ha nagyon sok, esetleg nagyon kevés spermiumot tartalmaz – mondja Ratkó Tünde. Ma már az étkezés révén sem minden esetben vagyunk képesek a megfelelő tápanyag-ellátottságot fenntartani – ami a normál spermiumképződés alapja – így a férfiak szervezete is támogatásra szorul. A megfelelő férfivitamin komplex, és szerves kötésben, biológiailag aktív formában tartalmazza az anyagokat. A jellemzően -citrát és -glükonát kötési formákkal a hasznosulás akár 80%-kal is javul, így pedig pozitív hatást képes gyakorolni a termékenységre, a sportteljesítményre vagy éppen a közérzetre is! 

Kétszer, egymás után… 

Minden férfi álma az átszeretkezett éjszaka, akár 4-5 egymás utáni együttléttel, ez azonban nem lehetséges, legalábbis nem úgy, ahogyan azt sokan gondolják. Kell hozzá a regenerálódási idő, hiszen a férfi erekciója megszűnik az ejakulálás után. A regenerálódási idő lehet egy nap, de az is előfordul, hogy csak 1-2 perc – ilyekor a férfi képes lehet a hüvelyben maradni, így azt az érzést kelti, hogy többször is képes az ejakulálásra, de ez minden esetben második aktusnak minősül. 

Arra is érdemes kitérni, hogy a gyors egymásutánban futó aktusok bizony nem kedveznek a termékenységnek. Vagyis, ha egy pár gyermeket szeretne, nem jó, ha egy nap többször is együtt vannak. A kötődést erősítheti, de a termékenységre nincsen jó hatással, hiszen az első után a további ejakulátumokban jelentősen csökken a spermiumszám. 

A termékenység szempontjából a 2-4 naponta történő együttlét az ideális, ezt pedig igyekezzünk az ovuláció idejére időzíteni, hiszen ilyenkor a legnagyobb a megtermékenyítés valószínűsége. 

Scheftsik TamásTények és tévhitek a péniszről 

Related Posts